Keisčiausi pasaulio kvepalai

Wode – Budicca

Keisčiausia tai, jog šiuos kvepalus galima matyti – jais pasikvėpinus matoma šviesiai mėlynos spalvos dėmė, dingstanti po kelių minučių. Parfumerius sukurti šiuos įpsūndingus kvepalus įkvėpe legenda apie karalienę Budiką, kuri vadovaudama britų genties sukilimui prieš romėnus, išsitepė mėlynais dažai, kad įbaugintų priešininkus. Tačiau ši gudrybė nepadėjo – sukilimas pralaimėtas, o karalienė Budika iš nevilties suvalgė dėmėtąją maudą ir nuo jos mirė (dėmėtoji mauda – tai nuodingas augalas).

Būtent šio nuodingo augalo ekstrakto rasime ir kvepalų sudėtyje.

Burger King- Flame

Dar vienu neįprastu aromatu nustebino visame pasaulyje garsus greito maisto restoranų tinklas Burger King. Pasirodę kvepalai su keptos mėsos kvapu, ne tik nustebino pasaulį, bet ir greito atrado savo gerbėjus. Beje, šis aromatas yra skirtas tik vyrams, o gamintojai šį savo kūrinį apibūdina kaip gundančius kvepalus su subtiliu keptos mėsos aromatu. Aromatas kainuoja ypač pigiai – jo kaina nesiekia 4 JAV dolerių. Pastebėta, jog šio produkto pardavimai ženkliai išauga prieš Šv. Kalėdas bei Tėvo dieną. Tai leidžia daryti išvadą, jog šie kvepalai tampa puikia dovana, keptą mėsą dievinantiems, vyriškosios lyties atstovams.

Smell of Books

Šis, keistokas aromatas tiks visiems knygų mylėtojams arba tiems, kurie skaitydami elektronines knygas, nori jaustis taip, lyg rankose laikytų popierinę knygą – iš 5 neįprastų aromatų beliks išsirinkti tą, kuris arčiausiai širdies.

Eau de Stilton

Kvepalai su keptos mėsos aromatu – ne vienintelis maisto kvapas, naudojamas parfumerijoje. Sūriais – štai kuo kvepia mėlynojo pelėsinio sūrio gamintojų asociacijos Stilton sukurti kvepalai. Šį, nors kiek ir keistą kvapą, turėtų pirkti visi mėlynojo pelėsinio sūrio gerbėjai. Aromatas, kaip ir pats pelėsinis sūris, yra aštraus aromato.

 

Angeless fantasy – tai išskirtiniai kvepalai, kadangi jie yra pripažinti pačiu tikriausiu jaunystės eliksyru. Visa paslaptis yra tame, jog šių kvepalų sudėtyje yra medžiagų, kurios veikia smegenų dalį, atsakingą už emocijos. Šios medžiagos blokuoja mintis, o moteris jais pasikvėpinusi savaime pradeda manyti, jog yra kur kas jaunesnė nei iš tikrųjų. Teigiama, jog šie kvepalai yra labai perkami, tačiau ar jie tikrai gali sustabdyti bėgantį laiką – tai jau kitas klausimas.

Penn State

Ar kada nors teko girdėti apie kvepalus, kurie būtų sukurti tik tam tikrai organizacijai ir jai priklausantiems žmonėms? Jei dar nieko negirdėjote, tuomet susipažinkite su Penn State – tai aromatas, sukurtas būtent Pensilvanijoje esančiam universitetui The Pennsylvania State University. Mums, esantiems kitame pasaulio krašte, belieka tik spėlioti ar juo tikrai kvėpinasi universiteto bendruomenė. Kad ir kaip bebūtų, aromatas yra apibūdinamas kaip elegantiškas ir klasikinis, o buteliukų apipavidalinimui naudojami skiriamieji universiteto ženklai, t.y. – balta bei mėlyna spalvos, nupieštas liūtas.

Smiley

Parfumerijos pasaulis gali nustebinti ir kvepalais, kurie užkerta blogoms, pesimistiškoms mintims ir verčia žmones jaustis laimingesniais. Buvo atlikta ypač daug mokslinių tyrimų, kol pavyko sukurti šį aromatą. Įdėtas pastangas, vainikavo naujasis aromatas Smiley, kurių sudėtyje – medžiagos, veikiančios smegenis taip, jog blogas mintis pakeis džiugios ir šviesios. Daugelis gali manyti, jog tokį poveikį sukeliančios medžiagos, gali būti pavojingos žmogaus dveikatai, tačiau kvepalų gamintojai patikina, jog nerimauti tikrai nėra dėl ko – visos kvepalų sudėtyje esančios medžiagos yra nekenksmingos, o kvėpintis gali bet kuriuo paros metu, neribotais kiekiais. Kvepalų buteliuko išvaizda – žaisminga, kelianti nuotaiką.